Praktijk voor rationeel emotieve training en coaching Contactgegevens Greet Hellemans Praktische informatie
Logo RET Arnhem

Werkwijze

Een coachtraject start altijd met een intake. Deze intake is bedoeld om wederzijds kennis te maken en uw vraag duidelijk te krijgen. Naar aanleiding van de intake kijken we samen wat er nodig is. U houdt steeds zelf de regie. Het woord coach komt van het Hongaarse woord kocsi (letterlijk: wagen uit Kocs), dat koets betekent. Een coach helpt u op een comfortabele manier van A naar B.

Binnen de RET worden de termen training en therapie wel door elkaar gebruikt. Over het algemeen wordt in het bedrijfsleven vooral de term training gebruikt, terwijl de term therapie wordt gebezigd als de problemen ernstiger (lijken te) zijn en meer storend voor het dagelijks functioneren. De RET kan ook heel goed toegepast worden in coachingstrajecten die over een langere periode zijn uitgesmeerd.

Methoden

Mijn benadering is praktisch en gericht op wat er speelt in het hier en nu. Naast de RET maak ik gebruik van de CSR-methode (CSR staat voor: Chronische Stress Reductie), motiverende gespreksvoering, oplossingsgerichte therapie, principes vanuit de mindfulness en uit de positieve psychologie.

Periode

Meestal kunnen we volstaan met een beperkte begeleidingsperiode van gemiddeld 5 tot 15 gesprekken van 45 tot 60 minuten. Vaak is de frequentie in de beginperiode 1x per week, en wordt de frequentie later minder intensief.

"een coach brengt u van A naar B"